37 души загинаха, а 125 са ранени в поредния атентат в Анкара. Това съобщиха турските власти. Днес се очаква да огласят официално кой стои зад нападението.

Още никой не е поел отговорност, но властите предполагат,че е извършен от обявената за терористична Кюрдска работническа партия (ПКК), която води бунт срещу турската държава и се смята, че е свързана с кюрдските милиции в Сирия.   

Снимка: БГНЕС

Един или двама от убитите са нападателите. 30 души са убити на място, останалите четирима са издъхнали в болници от раните си. 19 от пострадалите са в тежко състояние.

Снимка: Reuters

Много от жителите на турската столица са разтърсени от инцидента. "Сърцата ни се късат. Толкова убити и ранени... И се страхувам, че тези атентати няма да спрат. Нещо не е наред, но какво", коментира Хасан Челик, жител на Анкара.

Снимка: Reuters

 Други пък са разярени от липсата на сигурност в страната. "

Няма никаква сигурност. Тези хора правят каквото си искат. Дотук!", категоричен е Ердем Доганай.  

Снимка: Reuters

Министърът на вътрешните работи потвърди, че нападението е извършено с кола бомба на автобусна спирка и че е било насочено срещу цивилни.

Снимка: Reuters

„Бяха взети строги мерки за сигурност, но за жалост терористични нападения в нито една страна не могат да бъдат предотвратени на 100 процента", заяви вътрешният министър Ефкан Ала.

Снимка: Reuters

Атентати като вчерашното нападение с кола бомба само ще засилят решителността на Турция да се бори с тероризма и тя няма никога да се откаже от правото си да се защитава, заяви турският президент Реджеп Таип Ердоган.

Снимка: Reuters

В декларация, публикувана часове след атентата в Анкара, Ердоган заяви, че Турция става мишена заради регионалната нестабилност през последните години.

Снимка: Reuters