Осемнайсет жени подадоха оплаквания, че са станали жертви на сексуална агресия. Те са участвали в музикален фестивал в германския град Дармщат. Задържани са трима кандидати за убежище от пакистански произход, пише Франс прес.

Полицията в града не изключва да се появят още оплаквания.

Посегателствата са били извършени през нощта на събота срещу неделя по време на фестивал на открито в центъра на града. Три жени още тогава са се обърнали към полицаите, които охранявали фестивала. Тогава били задържани трима на възраст от 28 до 31 години, родом от Пакистан. Още 15 жени са се свързали със силите на реда по-късно, се казва в изявление на полицията.

Жертвите описват ситуацията на нападенията. Оказали са се заобиколени от мъже, които ги подложили на нежелани сексуални контакти. Полицията уточни, че в момента изяснява дали нападателите са се опитвали и да оберат жертвите.

Полицията не съобщава никаква информация за заподозрените освен възрастта и националността им, но нейният говорител подчерта, че вероятно има и други извършители. Според жертвите нападналите ги са били от Южна Азия.

С идването на новата година Германия беше шокирана от груповите нападения срещу жени в Кьолн.