11-годишно британско момче беше изключено от събитие по повод Световния ден на книгата, след като се появи облечено като герой от „Петдесет нюанса сиво”.

Лиам Скоулс научил, че не е добре дошъл в гимназията си в Манчестър, след като видът му напомнял този на Крисчън Грей от филма по едноименния роман на Е Л Джеймс. Заради събитието децата били насърчавани да се обличат като известни литературни герои, пише "Гардиън".

Малкият Лиам пристигнал в сив костюм, маска за очи и каишки. Учителите се обадили на майка му и й казали, че тоалетът му е неуместен и той няма да няма да присъства на от събитието.

"Ако това беше основното училище, можех да разбера, но това е средно училище и книгата и филмът са навсякъде. Това е една от най-известните книги през последните години”, смята г-жа Скоулс.

Тя обвини училището на сина си в двоен стандарт, тъй като имало деца, облечени като серийни убийци, например. "Не виждам защо сексът се възприема като нещо по-обидно от убийство", казва майката на Лиам.

Междувременно еротичният трилър "Петдесет нюанса сиво" донесе на създателите си от продажбата на билети по света около 500 милиона долара. Данните са на киностудиата "Юнивърсъл пикчърс". По-голямата част от 500-те милиона долара са приходи извън САЩ. Лентата с Джейми Дорнан и Дакота Джонсън е реализирала от разпространението си в чужбина 350 милиона долара. Бюджетът на филма е 40 милиона долара.