В Белгия: Димитров попари мечтите ни
Давид Гофен ни накара да затаим дъх, пишат медиите в родината на финалиста
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    0
2111502392.jpg
Снимка: Reuters

"Григор Димитров попари мечтите на Давид Гофен", "Гофен загуби "Мастърс", "Гофен си тръгва от Лондон с най-големия чек досега и с поука" - това са водещите заглавия тази сутрин в белгийската преса по повод снощния заключителен мач от турнира на АТП в Лондон, спечелен от българския тенисист с 2:1 сета.

Шампион! Григор Димитров покори Лондон (СНИМКИ)Първата ни ракета победи Давид Гофен с 2:1 сета

Заглавията по тази тема са на трето място според интереса на читателите. Мнозина белгийци се питат защо националните телевизии снощи не предаваха срещата на живо. Обяснението е, че правата се държат от телекомуникационен оператор, който "не можел да ги преотстъпи".

2111502377.jpg
Снимка: Reuters

Уточнява се, че според белгийското законодателство, когато спортната среща предизвиква голям обществен интерес, преотстъпването на правата е допустимо, ако срещата е от турнирите "Ролан Гарос", "Уимбълдън", "Фед Къп" или за купата "Дейвис". Отчита се, че са възможни изключения от това правило и че изглежда телевизиите не са водили необходимите преговори.

Давид Гофен: Григор е фантастиченТой беше сам на корта, но има страхотен отбор зад гърба си, отчете белгиецът

Медиите определят играта на Гофен снощи като "героична" и отбелязват, че той се е пречупил физически. В своите интервюта белгийският тенисист отбелязва, че пренасочва вниманието си към купата "Дейвис".

2111502351.jpg
Снимка: Lap.bg

Според медиите снощният мач е накарал Белгия да затаи дъх. Коментатори отчитат, че Гофен е проявил желязна воля, а двубоят е бил "исторически за белгийския тенис и за белгийския спорт".

  • 6
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре