От Кукорево до европейския връх (ВИДЕО)
След четири европейски титли, Даниел Асенов мечтае за световна и олимпийска
  • Последни
  • Най-четени

  • 3
    0
2111547256.jpg
Снимка: bTV

„Няма по-голяма чест от тази да чуеш химна. Тогава забравяш за всички лишения, за тежките тренировки и изтощителното сваляне на килограми. Всичко придобива смисъл и си струва.”

Думите са на 20-годишния Даниел Асенов – вече четирикратен европейски шампион по бокс (два пъти при юношите и два пъти при мъжеге). Срещаме се с него в залата в „Дианабад”, където той е на лагер с националния отбор. Изглежда пределно концентриран, изцяло отдаден на работата, която му предстои по пътя към покоряването на следващата цел. А тя е ясна: световната титла.

2111547253.jpg
Снимка: Lap.bg
С много усилия, все пак успяваме да издействаме разрешение от селекционера на държавния ни тим – кубинецът Арате, да разреши на Тайсъна от Кукорево да ни отдели 10 минути за интервю.

Асенов е в настроение. Натоварванията не помрачават усмивката му. Даже напротив. Говори с много страст за чувствата, които изпитва и пътя, по който е тръгнал, за да гради кариерата си, но и за своята приятелка, която е мъжко момиче, избрало именно неговия спорт.

Даниел гледа с амбиция в бъдещето и не изключва възможността да премине при професионалистите. Загатва, че най-вероятно ще го видим в друга категория на летните игри в Токио през 2020 г. Именно с покоряването на върха в японската столица е свързана и най-съкровената му мечта – олимпийската титла.

  • 3
    0
Още по темата