Йоханес Клаебо и Мартен Фуркад са най-успешните спортисти в Пьонгчанг
21 спортисти спечелиха по две или повече титли от Зимните олимпийски игри
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111571247.jpg
Снимка: Getty Images

Норвежецът Йоханес Клаебо и французинът Мартен Фуркад са най-успешните спортисти на завършилите днес Зимни олимпийски игри в Пьонгчанг.

Двамата са единствените състезатели с по три титли от форума в Южна Корея.

Пьонгчанг 2018 - приключение, което не се забравя (ГАЛЕРИЯ)Зимните олимпийски игри в Южна Корея официално бяха закрити

21-годишният ски бегач Клаебо взе злато в индивидуалния спринт в класически стил, в отборния спринт в свободен стил и с щафетата на Норвегия на 4 по 10 километра.

29-годишният биатлонист Фуркад пък триумфира в преследването на 12.5 километра, в масовия старт на 15 километра и със смесената щафета на Франция.

Ски бегачката Марит Бьорген от Норвегия заслужи най-много отличия в Пьонгчанг. Тя се окичи с пет медала - 2 златни (30 километра класически стил и щафета), 1 сребърен (скиатлон) и 2 бронзови (10 километра свободен стил и отборен спринт).

2111571248.jpg
Снимка: Getty Images

Естер Ледецка от Чехия пък влезе в историята като единствената спортистка с две златни отличия от два различни спорта на една олимпиада. Тя триумфира в алпийския супергигантски слалом, а след това спечели и титлата в коронната си дисциплина в паралелния гигантски слалом в сноуборда.

Норвегия спечели най-много медали от игрите в ПьонгчангНорвежците са рекордьори по най-много отличия от едно издание на игрите

Общо 21 спортисти спечелиха по две или повече титли в Пьонгчанг.

От състезателите без злато с най-много медали се окичи ски бегачът Александър Болшунов (Русия) - 3 сребърни (50 километра класически стил, щафета на 4 по 10 километра и отборен спринт) и 1 бронзов (индивидуален спринт).

Пьонгчанг 2018: РавносметкатаЗа трети пореден път сме без медал от Зимни олимпийски игри

България не успя да стигне до отличие, като най-доброто класиране записа сноубордистката Александра Жекова в с шесто място в дисциплината бордъркрос.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре