Изпращат Величко Чолаков в последния му път в спортната зала на Смолян
Министър Кралев изпрати съболезнования на близките на шампиона
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111437258.jpg
Снимка: Getty Images

Спортната зала в Смолян - мястото от където тръгна за големия спорт Величко Чолаков, ще събере всички желаещи да си вземат последно сбогом с големия шампион. Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от Атина 2004 г. почина внезапно днес (20 август). Той остава последният българин, печелил олимпийско отличие в щангите и единствения, донесъл медал в най-тежката категория.

Величко Чолаков - железният великан с добро сърцеЧовекът, впечатлил Арнолд Шварценегер, успешно предаваше своя занаят на деца от родния си град

"Най-вероятно поклонението ще е утре, но все още не сме уточнили часа с близките, които в момента са все още в шок. С голяма болка посрещнахме вестта за внезапната кончина на един от най-изтъкнатите ни спортисти –тежкоатлети, почетният гражданин на Смолян – Величко Чолаков. Десетки пъти той ни изправяше горди от огромната сила, мощ и упоритост, с които постигаше успехи в спорта и живота. Сега ще постоим отново прави, за да го изпратим в последния му път. Величко ще остане пример за всички, които ще се посветят на този най-български спорт – вдигането на тежести, пример за всички, които ще поемат по неговия път на състезател и треньор.

Пример за всички, които ще бъдат отдадени на обществото и гражданите на Смолян. Той няма да отнеме нищо от себе си. Той ще остане при нас с успехите си, със силата си, с младостта си, любовта си към семейството и наследниците си. Величко ще остане завинаги в сърцето на хората от Родопите. Изказвам най-искрени съболезнования и изразявам дълбоката си съпричастност към семейството, близките и родствениците на Величко Чолаков", заяви кметът на Смолян Николай Мелемов.

Близките на Чолаков получиха съболезнователен адрес и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. "Ще запазя в спомените си Величко Чолаков с голямото му и добро сърце, отдадено на спорта, семейството и България", се казва в него.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре