Делио Роси пред "Times of Malta": Искам да оставя следа в "Левски"
Моята филосфия е работа, работа и само работа, заяви италианският треньор
  • Последни
  • Най-четени

  • 0
    0
2111541908.jpg
Снимка: Lap.bg

Наставникът на "Левски" Делио Роси предизвика голям интерес в Малта, където "сините" са на лагер в подготовка за втората част от сезона в родната Първа професионална лига. Италианецът даде интервю пред местния "Тimes of Malta", в което заяви, че иска да остави своята следа в столичния тим и да го върне към славните времена.

"Винаги съм бил любопитен човек и не съм се притеснявал от предизвикателствата. Поради тази причина, когато "Левски" ми отправи предложение, въобще не се замислих и приех да се захвана с този проект. Футболът е моят живот, а българският клуб ми предостави възможност да работя отново и да се развия като треньор. Моята философия е много проста - работа, работа и пак работа. За мен е достатъчен стимул фактът, че съм част от проект, в който мога да оставя следа", сподели Роси.

Делио Роси: Трябва ни качество, а не количествоИталианецът говори за зимната подготовка, селекцията и бъдещите цели пред "сините"

"За първи път ми се случва да имам толкова много време за зимна подготовка. В Италия не беше така. Там има голяма пауза само преди старта на сезона. В момента в София е -10 градуса и не е идеално място за тренировки. С моя екип проучихме много възможности и в крайна сметка преценихме, че Малта е мястото, на което ще можем да се подготвим пълноценно. Тук климатът е добър, а и имаме на разположение модерна инфраструктура. Надявам се да се подготвим добре и да се поздравим с трофей в края на сезона".

"Когато се стартира нов проект, всичко се започва от нулата, така че не може да се очаква резултатите да дойдат веднага и целите да се постигнат наведнъж. Трябва да бъдем реалисти. Трябва също играчите, които взимаме, да съответстват на нашия манталитет, защото това ще ни помогне в развитието. Убеден съм, че клубът сериозно мисли за подобряване на състава, за да можем да сме конкурентоспособни в следващите години", завърши италианският треньор.

  • 0
    0
Още по темата