ЦСКА: УЕФА си позволи беззаконие, жертва сме на кампания
"Червените" отново сезират Спортния арбитражен съд в Лозана
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 2
    1
2111395759.png

ЦСКА разпространи официално становище на своя юридически екип във връзка с изваждането на тима от жребия за Лига Европа. Минути преди церемонията "червените" бяха заместени от "Дунав".

Предлагаме ви текста без редакторска намеса:

"Тази сутрин в Българският Футболен Съюз бе получено писмо подписано от Теодор Теодоридис (главен секретар на УЕФА). В него г-н Теодордис се позовава на решението от 29.05.2017 година, с което на ЦСКА се отказва изключение от правилото за „трите години“. На това основание г-н Теодоридис уведомява БФС, че ЦСКА не се допуска до турнира Лига Европа, като на негово място, според УЕФА, ще играе ПФК Дунав Русе.

Изхвърлиха ЦСКА от Европа в последната секундаУЕФА вкара "Дунав" Русе на мястото на "червените"

Това писмо и позицията застъпена в него съставляват безпрецедента форма на недобросъвестно противоречие с позицията изразена от УЕФА в КАС от миналия петък. За да убеди КАС да не допусне предварителните обезпечителни мерки, УЕФА твърдеше в писмена форма, че решението от 29.05.2017 е преклудирано от издаденият от БФС лиценз, и че счита ЦСКА за участник в турнира Лига Европа. 

Към настоящият момент нито БФС, нито ЦСКА са получавали уведомление за започване на единствената  възможна легитимна процедура по преразглеждане на издадения европейски лиценз.

ЦСКА: Ще вземем всички мерки"Червените" с първа реакция след изваждането от Лига Европа

В процес е сезиране на КАС с искане за незабавни обезпечителни мерки, които взимат впредвид и откровеното беззаконие, което УЕФА си позволява. Срещу ЦСКА, така и неговите привърженици, е предприета абсолютно незаконна кампания.

С уважение: Първан П. Първанов, Джефри Кеслер, Дейвид Феер, Майкъл Степяк

  • 2
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре