Бирена компания спаси олимпийската мечта на Ямайка
Джазмин Викториан и Кари Ръсел ще участват в бобслея благодарение на "Ред Страйп"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
2111567150.jpg

Отборът на Ямайка по бобслей се радва на сериозно медийно внимание заради присъствието си в Пьонгчанг.

Мечтата на две състезателки - Джазмин Фенлатър-Викториан и Кари Ръсел, за дебют на двойки обаче, беше напът да бъде разбита. Треньорката им - двукратната олимпийска медалистка Сандра Кириазис взе решение да напусне отбора след смяна на ролята и понижаването й от наставник в анализатор на представянето. Германката заплаши да вземе със себе си и боба, с който гореспоменатият дует се състезава.

2111567148.png
Ямайка остана без шейна преди историческия старт в ПьонгчангПървият женски отбор на страната в бобслея е изправен пред интересен казус

Федерацията на Ямайка отказа да откупи боба, струващ 40 хил. паунда, но на помощ се притече... бирената компания "Ред Страйп".

Пивоварите използваха профила си в "Туитър", за да вземат отношение - “Няма боб, няма проблем! Ако ви трябва ново возило, просто го пишете на нашата сметка!”

“Като бира, която е създадена на същия остров с тези спортисти, искаме да бъдем сигурни, че те разполагат с всичко необходимо, за да се състезават достойно”, коментира Андрю Ангуин, който е маркетинг мениджър на "Ред Страйп".

2111567147.jpg

Говорител на ямайския бобслей потвърди, че от бирената компания са “дарили” нов боб на момичетата и те ще вземат участие в първата тренировъчна сесия в събота. През месец декември ямайският дует завърши на седмо място в Световната купа в Германия.

Така приказката на ямайския отбор по бобслей завършва с един различен хепиенд - бирен!

2111567149.png
  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре