"Барса" остава в "Ла Лига" при отцепване на Каталуния
"Мястото ни е тук", заяви президентът Бартомеу
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
2111466031.jpg
Снимка: Getty Images

"Барселона" ще остане да играе в испанското първенство, дори област Каталуния да бъде обявена за независима държава. Това гарантира президентът на клуба Джосеп Мария Бартомеу на общото събрание на акционерите в клуба.

“Искам всички наши членове да са наясно, че възнамеряваме да продължим да играем в Ла Лига. Участието ни в първенството е гарантирано към днешна дата”, заяви той.

Мачът на "Барса" под въпрос заради протестиИспанското правителство решава съдбата на Каталуния днес

Слуховете, че "Барселона" може да напусне Примера и да се включи във френското или английското първенство се появиха около провеждането на референдума за независимост на областта от Испания. По време на гласуването пострадаха 460 души, а над 90% се обявиха за отделяне.

Самото испанско правителство обяви референдума за незаконен, а днес стартира процедура по отнемането на автономията на Каталуния.

Мадрид започна процеса по суспендиране на автономията на Каталуния (ОБЗОР)Кабинетът иска в областта да се проведат регионални избори в срок от шест месеца

"Клубът осъжда направените арести, които бяха израз на липсата на демокрация. Бяхме изправени пред изключителна ситуация, заради която срещу "Лас Палмас" трябваше да играем пред празни трибуни. Това беше най-трудното решение, което трябваше да взема. "Барселона" не е инструмент, с който да се манипулира с политическа цел. Никой не може да ни контролира!", категоричен беше Бартомеу. 

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре