За съжаление „Слънчев бряг” не разполага с канализационна система. 2002г. са инвестирани над 200 млн. лв. в инфраструктура и изграждане на ВиК за питейна вода, но трябва и канализационна система, която да отвежда водата от улиците. Това коментира Златко Димитров, изпълнителен директор „Слънчев бряг” АД, в „Тази сутрин”.

Той посочи, че началото на сезона е било силно и започнало с около 20 дни по-рано. Но лошото време дава отражение.

По повод шумните бар кроулове, Димитров посочи, че пазарът ги регулира. „По улиците ще видите и семейства с малки деца, които почиват. За съжаление тези алкохолни турове станаха нарицателни за курорта, но не бива да се лишаваме от приходи”, каза той.

По думите му обикалянето по барове вече намалява и този тип забавление има затихващи функции.

Туристите идват, защото е евтино и има много място за забавления. Бар туровете са свързани с различни игри и голямо количество алкохол. За избягването на инциденти и по-добрата сигурност на туристите се грижат около 300 полицаи.

Димитров коментира, че курортът има много лица. В него идват много млади семейства, които го харесват като дестинация за семейна почивка. Има големи хотели, които предлагат доста добри условия за семейства, подчерта той.

Той допълни, че относно проблема с шума трябва да се направи една по-широка дискусия и да се чуят браншовите играчи, които са заинтересовани от решението.

Среднощните купони, алкохолът на промоция и хубавото време поддържат имиджа на Слънчев бряг за парти дестинация.

Курортът започва да се проектира през 1957 г. и две години по-късно вече посреща първите си туристи.

Тогава е предпочитана дестинация за тихи и семейни почивки. Днес курортът отново привлича хиляди туристи, но тишината и спокойствието обаче отстъпват място на бурните купони.

Повече за забавленията вижте във видеото:

Въпреки славата на комплекса като парти дестинация, голям процент от чуждите туристите избират Слънчев бряг за семейната си почивка. 

Аксел е немски турист. За първи път идва в Слънчев бряг през 1985-а година. Още тогава е впечатлен от чистата вода и просторните плажове. Признава обаче, че днес курорта е изцяло променен.

„Слънчев бряг от 1985-а година и Слънчев бряг сега - няма абсолютно нищо общо, дори не мога да ги сравня. Няма нищо от това, което сме виждали преди. Всичко е ново и има толкова много хотели, но гостоприемството и милите хора все още ги има”, споделя той.

20 години по-късно се връща тук отново. Този път със семейството си.  За 20 дни почивка отделят 4000 евро.

Повече вижте във видеото: