Без пултове за гласувани и без монитори - така започна в четвъртък извънредното заседание на парламента. Техниката бе разкачена, за да се пренесе в сградата на бившия Партиен дом, където ще се провеждат заседанията наесен.

С председателя на Народното събрание от ГЕРБ в зала бяха общо 2-ма души. От БСП - 62 депутати, 13 от ДПС и 1 от ВОЛЯ.   

От ВМРО предварително обявиха, че няма да присъстват, а от НФСБ заявиха, че няма да участват в "личните битки за власт на Корнелия Нинова".

След като и двата опита за кворум се провалиха, от БСП обявиха, че управляващите не са в залата от страх и обмислят нов опит за свикване на извънредно заседание.

Наложително е да има изслушване на премиера в парламента, категоричен е депутатът Явор Божанков.

„Във Франция имаше 4 актуализации на бюджета, а в България никой не знае какво е състоянието на хазната“, каза народният представител в „Тази сутрин“.

„Дотук Борисов успокояваше хората с пари, но хората сега искат справедливост“, каза депутатът от БСП, според когото правителството раздава пари на администрацията, за да си купи спокойствие.

Снимка: btvnovinite.bg

90% от парламентарната група на БСП е била в парламентарната зала, а мнозинството от отсъстващите от левицата са имали обективни причини, но дори всички да са били там, кворум е нямало да има, така че не можем да хвърлим вината за несъстоялото се заседание върху тях, заяви депутатът Явор Божанков в „Тази сутрин“.

БСП обмисля и внасянето на нов вот на недоверия, а на каква тема ще бъде той все още се обсъжда, разкри Божанков.

Ако се внесе в Народното събрание, това ще е 6-тият поред вот срещу кабинета "Борисов 3".

Вижте повече във видеото.