Ирина Атанасова гостува в студиото на "Тази събота и неделя", за да разкаже повече за участието си в новият сериал на bTV - "Белези". Това е телевизионен дебют за актрисата, която последно впечатли с ролята си във филма "Котка в стената" на режисьорките Мина Алексиева и Весела Казакова. 

"По някаква случайност се запознахме с Мина. С нея се запознахме директно в Англия. И една сутрин те с Весела дойдоха и казаха: Решихме да участваш в нашия филм, какво ще кажеш?", сподели Ирина.

"2001 г. завърших, 2003 г. заминах за Англия - уж за две години... Тогава тук [в България] много неща започнаха да се сгромолясват. Беше жестока криза във всяко отношение - дори да си намериш работа беше трудно. Хората бяха ужасно нещастни. Това много ме подтисна и реших, че трябва да отида на място, където да се съхраня", допълни тя.

"Бях детегледачка, след това чистачка, сама се оправях. Там нямаш батко, кака, вуйчо, чичо - и сам трябва да се оправя човек", казва Ирина.

"Дори се появих на съд, защото те направиха политически трик и искаха да се изгонят колкото може повече източноевропейски емигранти. Но аз го спечелих", допълни тя.

"Дълги години аз бях в провинцията, от пет години съм в Лондон", каза актрисата, завършила в класа на Крикор Азарян.

"Реалността е това, което влиза в твоя живот. И ако ти не я приемеш, тогава човек доста дълго се бори със себе си и може да се разболее психически или физически. Аз разбрах, че за да оцелея, трябва да бъда гъвкава", каза Ирина.

"В моментите, когато бях много стресирана и не можех да спя, с една приятелка ходех на йога. Трябваше ми да правя нещо различно от чистенето - нещо различно за душата. Едно дишане от йогата много ми помогна в тези стресови моменти. Казах си: "ОК, тук има нещо интересно". И се замислих, че трябва да се задълбоча. И започнах да го уча и да го преподавам", допълни тя.

"Много случайно пак се стигна до "Белези". Обади ми се кастинг директорката, каза да й правя видео, т. нар. селфтейп. Пратих го и след един ден ми се обадиха и казаха: "Идваш". За една седмица събрах чантите, взех бебето и дойдох в България", каза Ирина.

"Страхотен е Вальо Ганев. Толкова естествен, мил и интелигентен човек. Работи се с много лекота", коментира тя работата си с останалите актьори в сериала "Белези".

Вижте какво още сподели Ирина Атанасова за участието си в "Белези" от видеото в Ladyzone.bg.