През 2007г. по времето, когато настоящият лидр на АБВ Румен Петков беше вътрешен министър, Димитър Желязков – Митьо Очите е задържан. Петков обясни в студиото на „Тази сутрин“, че тогава всички 17 души от организирана престъпна група са били задържани и осъдени. Това беше една от най-успешните акции с достатъчно силни доказателства, подчерта Петков.

Лошото е, че хората, провели тази акция, бяха уволнени през 2009 г. и така беше даден знак, че посегналите на Митьо Очите и Будимир Куйович са вън от системата, коментира лидерът на АБВ.

По думите на Петков след това много години никой не се е занимавал с Димитър Желязков.

Той обяви още, че не познава задържания заедно с Очите в Истанбул общински съветник от БСП Бенчо Бенчев. Според него от БСП трябва да обяснят защо такъв човек е бил подкрепен от тях и защо е бил избран за зам.-председател на общинския съвет.

Румен Петков определи поведението на македонския премиер Зоран Заев като недопустимо и заяви, че той си позволява да лъже за факти, които са доказуеми. Той коментира, че Заев си приписва заслуги, за които няма особен принос.

Петков подчерта, че първото общо честване на Илинденско-Преображенското въстание е било по време, в което Георги Първанов беше президент. Петков каза още, че не е чул извинение от Заев, а прочел справка какви венци е купувал македонският премиер и къде ги е поднасял.