В края на 2017 г. Мтел, част от A1 Group, стартира първата у нас онлайн платформа за дигитални услуги, която позволява на клиентите да заявят, платят, активират и управляват облачни решения на едно място. Порталът е локализиран на български език, а продуктите, предлагани в него, са насочени към бизнес клиенти. Потребителите ще могат да заплащат закупените от тях услуги, както с кредитна или дебитна карта, така и с фактурата си от Мтел.

На платформата бизнес клиентите на Мтел ще открият над 20 „облачни” услуги, разделени в три основни категории – бизнес приложения, услуги за онлайн присъствие и услуги за IT сигурност. Предлага се широк спектър от решения – от софтуер за проследяване на продажбите и постигане на по-висока ефективност, през интелигентни системи за организиране на контакти и задачи, оптимизиране на работата в екип и проследяване на сделки, до IT услуги като Microsoft Office 365 и антивирусна защита на e-mail, Wi-Fi мрежи и web сайтове.

От компанията коментираха, че това е поредна стъпка от стратегията на Мтел да бъде водещ телекомуникационен оператор и доставчик на цялостни технологични решения. Платформата е специално разработена за компаниите от A1 Group, сред които е и Мтел.

Топ 3 продукти в новата платформа на Мтел

С Office 365 всички документи и бизнес приложения са достъпни отвсякъде. По-този начин се подобрява ефективността на служителите в организацията. Също така продуктът улеснява администрирането, като спестява нуждата от инвестиция и поддръжка на IT инфраструктура и върви с денонощна техническа поддръжка.

Zoho CRM ще бъде в помощ на онези, които искат да подобрят работата със своите клиенти, като оптимизира продажбите и увеличи техния брой. Софтуерът ще може да се закупи в три разновидности – Standard, Professional и Enterprise. Най-препоръчвана е последната опция, която предлага CRM за организации на много нива и освен стандартните решения включва допълнителни екстри като управление на територията, Zia - изкуствен интелект и персонализирани бутони.

Сигурността на съдържанието е приоритет за всеки бизнес. IKARUS wifi.security предоставя професионална сигурност и интересни опции за конфигурация на Wi-Fi мрежата. Услугата разполага с филтри за прикачени файлове и вируси, които спират инфектираните файлове преди да достигнат до Wi-Fi мрежата. Добра новина за клиентите е и възможността за динамична промяна в броя на лицензиите.