Мотополигон "Горна Росица" в Севлиево за пореден път бе обявено за трасе номер едно в света. Президентът на комисия "Мотокрос и супермото" към Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб обяви, че в оценката са били взети под внимание всички аспекти по организация и реализацията на състезанията в класовете МХ1 и МХ2.

На 25 септември своето признание за трасе номер 1 в дисциплината супермото ще получи и мотополигон "Долна Митрополия" в Плевен. България ще запази стартовете си в световния календар и следващата година.

В същото време стана ясно, че близо 140 състезатели от 21 нации ще участват във финалния кръг от европейския шампионат по мотокрос, който ще се проведе на същото трасе на 28 и 29 август. Те ще бъдат разпределени в три класа - 65сс, 85сс и Open (до 450сс). Официалното откриване е в неделя (29 август) от 10:45. В 16:00 часа в неделя ще се проведе и официалната церемония по награждаването на новите европейски шампиони за 2010-а година и подгласниците им.    

Състезанието ще пропуснат контузеният Иван Петров, както и Петър Петров, който участва със заводския отбор на Хонда в световния шампионат в клас МХ2.