Водопади от шоколад, планини от фъч, гигантски трюфели и реки от карамел ще има в Музея на шоколада, който отваря врати в Атина, предаде гръцката агенция АНА-МПА. 

Музеят ще приема посетители от утре, след като предизвика огромен успех в Солун, където привлече над 350 хиляди посетители за седем месеца, съобщава електронното издание на вестник "Етнос".

Шоколадовата експозиция е разположена на площ от 3500 квадратни метра и ще може да бъде разгледана до 21 февруари 2016 г. 

Посетителите ще могат да се запознат с екзотичното какаово дърво. В изградения храм на атцеките те ще научат повече за индианците, за културата им, както и ще научат невероятни истории за какаото. В "Джунглата на Амазонка" те ще могат реално да почувстват топлината и задушаващата влажност, а със съвременни технологически средства ще могат да проследят пътя на какаото и шоколада в Европа. 

Музеят разполага с фабрика за шоколад, където посетителите ще могат да участват в производството, опаковането и естествено в дегустацията на шоколадовите изкушения. 

Фабриката за бишкоти показва как се правят бишкотите, а във фабриката за мляко посетителите могат да се снимат на приказен фон на малка ферма. 

С "машина на времето" пътувате през държавите и епохите, където е пътувал и шоколадът.

В музея има и най-големият водопад от шоколад в Европа с 1200 литра истински течен шоколад, които се изливат пред очите на посетителите, пише БТА.