Венсан Винел не успя да спечели „Гласът на Франция“
Младежът, роден в България, се класира трети
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Венсан Винел
Снимка: Фейсбук

20-годишният Венсан Винел не успя да спечели „Гласът на Франция“. Той се класира трети с 23,7% от гласовете на зрителите.

Победител стана 17-годишният Лизандро Кукси от остров Мавриций, който получи 32,4% от вота, следван от Люси с 26%. На четвърто място се нареди италианецът Никола Каваларо с 17,9%.

Венсан е роден България, но като малък е осиновен от френско семейство. Той почти не вижда, но е надарен с невероятен слух и може веднага да възпроизведе всяка мелодия, която чуе. Едва четиригодишен започва да свири на пиано.

Младеж от български произход сред финалистите в "Гласът на Франция"С увредено зрение по рождение, но безспорен музикален талант, Венсан успя да спечели сърцето на публиката, а в интернет вече го определят за победител

Опитва да кандидатства в консерваторията, но не е приет, тъй като никой от преподавателите не владее брайловата азбука за ноти. Две години учи в специализирано училище за акордьори на пиано, после постъпва в училище за радиожурналистика и накрая се посвещава на музиката.

От лятото на 2015 г. свири във фоайето на гара „Сен Лазар“ на пиано, поставено на разположение на хората, преминаващи в чакалните. Именно в един такъв ден е забелязан от сътрудничка на риалити шоуто „Гласът на Франция“, която чака приятелка.

Българският сирак Венсан може да спечели "Гласът на Франция"Пътят на талантливото момче започва от една гара

Венсан даде заявка за силно присъствие на сцената още с появата си на кастингите и попадна в отбора на британско-ливанския певец Мика, след което много бързо се превърна в сензация във Франция. Той неведнъж изправи на крака публиката и журито.

Във финалната вечер четиримата финалисти изпълниха по едно самостоятелно парче, по един дует със знаменитост и по един дует с треньорите си.

Венсан изпя Take On Me на „А-Ха“:

Yesterday на „Бийтълс“ заедно с ментора си Мика:

И Je joue de la musique с френската звезда Каложеро:

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре