Какво не знаете за Орлин Павлов?

Може да изглежда като един от най-позитивните хора на света, но според майка му Тиха Генева има и друго лице – много е избухлив, дразни се от много неща и не брои до 10, а реагира веднага. Въпреки това е изключително състрадателен и винаги е готов да помогне.

Според баща му пък единственият му недостатък е, че не пие алкохол, което е „страшно странно“ за човек, който се занимава с изкуство.

Снимка: bTV

„Пия, но много малко – казва певецът и добавя, че от алкохола му се доспива много бързо.

Орлин можел да стане оперен певец, като родителите си, които 30 години били солисти на Пловдивската опера, дори има данни за това, но те никога не са го карали.

„Той има много красив тембър, има басов глас, нищо, че има голям диапазон и горе преходът не му личи. Можеше да направи басова кариера“, казва Орлин Павлов-старши.

По думите на Павлов-младши обаче, за да започне да пее опера, трябва да спре да пее всичко останало, да има строг режим, да се упражнява много и едва след около пет години може да е готов за конкурси.

Снимка: bTV

Единият дядо на Орлин – генерал Павел Павлов, загива в самолетен бой в защита на София на 10 декември 1943 г.

„Моят баща не познава своя баща, бил е само на три месеца, когато той умира. Загива в неравен бой. Уцелен е във въздуха“, разказва певецът, а историята го разчувства. „Баба ми много страдаше. Малко преди войната дядо ми е бил на учение в Полша. Пленен е от руснаци, спасен е от едно семейство. Баба се е молила да се върне, за да се оженят. И той се връща отслабнал, с брада, но булчинска рокля“.

Друг от предшествениците му – един от прадядовците му, пък е бил в делегацията с Александър Стамболийски при подписването на Ньойския договор. И плакал три дни след това.

Вижте във видеото кой е сбъркал певеца с Джъд Лоу, каква смешна история си спомня от детството си и дали му харесва повече да е певец или актьор: