Уличен музикант от Варна впечатлява с необичайните инструменти, на които свири. Барабанистът е истински хит сред варненци, заради таланта си да създава музика от предмети, които по-скоро бихме оприличили като отпадъци.

Пластмасов кош за пране, продънена тенекия, тенджера, джезве, улична лампа и кош за боклук.  Това са част от предметите, на които Венци свири. Той е самоук талант и признава, че е ходил само веднъж на школа и се плаши от нотите.

Всичко във Венци е импровизация. Макар да свири просто по слух, на улицата, когато започне да го прави бързо събира публика.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тук в България много не се цени уличното изкуство, но ми харесва повече да свиря на улицата. Това го правя, живея всеки ден с тези работи. Благодарение на това съм жив още", споделя той.

Венци признава, че на улицата се чувства свободен и щастлив. Единственият му проблем са полицаите, които често го гонят.

Нестандартният музикант не мечтае за скъпи, истински барабани, а за метална ограда, от която по думите му, ще се извлече страхотен звук.

Той се надява някой ден да свири на големи концерти с инструментите си.