„Самсунг” спира от производство гърмящите телефони
В социалните мрежи се появиха и нови снимки на изгорели устройства
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111194647.jpg

Технологичният гигант „Самсунг” спира производството на гърмящите телефони Galaxy Note 7, твърди южнокорейската новинарска агенция „Йонхап”.

Това е пореден удар за компанията, след като потребители се оплакаха, че новият модел телефон се самозапалва и понякога самовзривява при зареждане на батерията. Телефоните бяха изтеглени от пазара и заменени с нови, които продължиха да гърмят.

Новинарската агенция цитира анонимен източник от „Самсунг”, който потвърждава слуховете, че производството на Galaxy Note 7 спира за неопределен период от време.

Самозапалил се таблет на "Самсунг" отклони пътнически полет от ДетройтСамолетът е летял към Амстердам, но се наложило да кацне аварийно в Манчестър, защото в салона се появил дим

Компанията „AT&T” пусна официално изявление, че няма да заменя дефектните телефони с нови, тъй като има данни, че повредата не е отстранена и новите устройства са опасни. Към тях се присъединиха и няколко американски телефонни оператора, които също няма да заменят старите Galaxy Note 7 с нови.

В социалните мрежи се появиха и нови снимки на изгорели телефони.

Нов инцидент със „Самсунг“ – с уж негърмящ смартфонСамолет на американска авиолиния беше евакуиран заради смартфон от нова серия, сартифициран като безопасен, но започнал да загрява и пуши на борда

Официално изявление от компанията все още няма, но изтеглянето на новите устройства и отказите за замяната им подкрепят информацията за спирането на производството.

Финансисти прогнозират, че изтеглянето на Galaxy Note 7 от пазара ще донесе над 5 млрд. долара загуба на компанията.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре