„Роскосмос” започва подготовка за полет до Марс след две години
Руската космическа агенция покани и американските си колеги от НАСА да участват в проекта
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 4
    4
Марс, пътуване
Снимка: iStock

През 2019 г. „Роскосмос” ще започне подготовка за полет до Марс, предаде ТАСС като цитира пресслужбата на държавната корпорация.

„Засега е рано да се говори, че през 2025 г. или 2030 г. хора ще полетят към Марс”, се казва в съобщението.

„Роскосмос” ще премине през отработване на технологии на Луната: излитане, кацане, междупланетен полет, защита от радиация, процеси в човешкия организъм. Освен това много неща трябва да бъдат отработени с помощта на „автомати”, преди човек да се отправи към Марс. „Роскосмос” ще осъществи тази програма, тя ще стартира през 2019 г.”, пише още в съобщението.

НАСА отгледа картофи в среда, подобна на тази на Марс (СНИМКИ и ВИДЕО)Сценарий като този беше показан в блокбъстъра от 2015 г. „Марсианецът”, в който героят на Мат Деймън живя дълго време на Червената планета, отглеждайки само картофи

В текста се отбелязва също, че в „Роскосмос” ще се радват на евентуално присъединяване на НАСА към програмата.

По този начин в „Роскосмос” коментираха изявлението на представителя на НАСА Бил Герстънмейър, че при сегашното си финансиране американското космическо ведомство няма да може да изпрати астронавти на Марс през 30-те години на този век.

Приключи едногодишният експеримент в САЩ, целящ да имитира полет до Марс Учени разчитат той да допринесе за подготовката на първия полет на човек до Червената планета
Използвани са материали на БТА
  • 4
    4
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре