Ще могат ли хората да сключват брак с роботи в бъдеще?
Експерти обсъдиха тази възможност по време на лекция в Лондонскя университет
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    5
2111258704.jpg
Снимка: iStock

Британски учени обсъдиха възможността в бъдеще хората да могат сключват брак с роботи. Лекцията беше озаглавена „Любов и секс с роботи” и се проведе в Лондонския университет.

През последните години роботизираните секс роботи станаха доста популярни и поръчките за такива рязко се покачиха.

Хуманоидни роботи предизвикаха фурор в Пекин (СНИМКИ и ВИДЕО)Роботът е жена облечена в традиционни китайски дрехи и е произведена от Института за наука и технологии в Китай

Според експерта по изкуствен интелект д-р Дейвид Леви в недалечно бъдеще законодателството ще трябва да се съобрази с новите реалности и да допусне брак между роботизирана сексуална кукла и нейния партньор от плът и кръв.

„Машините ще трябва да се сдобият с човешки права”, коментира още Леви и добави, че браковете между машина и човек със сигурност ще бъдат легализирани в бъдеще.

Леви припомни, че междурасовите бракове са били забранени до доста късно в някои части на САЩ, а хомосексуалните бракове са извървели труден път, докато бъдат разрешени.

Роботите ще могат да изпитват болкаУчени препрограмират машините да усещат болка и да реагират - също като хората

Специалистът вярва, че бракът между човек и машина също ще извърви подобен път, но в крайна сметка ще бъде легализиран. Леви прогнозира, че срещу подобен съюз ще се изправят някои религиозни общности, но припомня, че „Никъде в Библията не се споменава, че бракът е разрешен само между две човешки същества”.

Според Леви с усъвършенстването на изкуствения интелект, както и начина на производство на роботите, машините ще станат приятели на човека.

„Тогава какво пречи това приятелство да премине в брак?”, пита Леви.

  • 2
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре