„Самсунг”: Не използвайте Galaxy Note 7
През септември компанията изтегли близо 2,5 млн. телефона от този модел заради повреда на батериите, която ги кара да се самозапалват или взривяват при зареждане
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
самсунг

Технологичната компания „Самсунг” пусна официално изявление до своите потребители да спрат да използват новия телефон Galaxy Note 7 докато проблемът с гърмящите батерии не бъде разрешен.

През септември компанията изтегли близо 2,5 млн. телефона от този модел заради повреда на батериите, която ги кара да се самозапалват или взривяват при зареждане. Тогава тези телефони бяха заменени с нови, на които повредата би трябвало да е отстранена, но те отново се самозапалват.

„Тъй като здравето и сигурността на нашите потребители са от първостепенна важност за нас, молим всички телефонни компании и магазини да спрат продажбите и замените на Galaxy Note 7 докато тече разследването”, пише в обръщението на „Самсунг”.

Galaxy Note 7 вече е забранен на борда на някои самолетиСкандинавските авиолинии и авиационните власти на Обединените арабски емирства забраняват използването, зареждането и пренасяне на устройството в чекирания багаж

„Всички потребители, които имат оригинален Galaxy Note 7 или заменен такъв трябва да изключат устройствата си и да спрат да ги използват”, категорични са от компанията.

Вчера стана ясно, че компанията спира производството на този модел телефон заради сериозната повреда.

Засега официална диагноза какво им е на апаратите няма.

Според български техници обаче всичко е заради зареждането и разреждането на батерията.

Ангел Минков обясни, че контролерът на самата батерия, не работи коректно, откъдето се стига до прегряване на батерията и експлозията й. Проблемите с батериите са чести, казват в сервиза, при това - не само на тази конкретна марка.

Че имате проблем с батерията може да се разбере и по миризмата, защото литият мирише при нарушаване на обвивката.

Финансови анализатори изчисляват, че пълното спиране на модела и замяната му ще струва 17 милиарда долара. В България стартовата му цена преди изтеглянето беше над 1500 лева.

Силата да бъдеш информиран
Снимка: bTV
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре