Канадски учени изследват предполагаеми сигнали от извънземни цивилизации. Странните излъчвания идват от звезди в дълбокия Космос.

Астрономи от канадския университет „Лавал” твърдят, че загадъчните сигнали са изпратени от 234 звезди в орбита около подобно на нашето Слънце.

Всяка звезда или планета в Космоса има специфично радиоизлъчване, но въпросните сигнали са странни, защото изглеждат като изпратени от непознат разум и се различават от улавяните досега.

Откриването на категорични доказателства за това тепърва предстои.

Тази и много други теми ще бъдат обсъждани на международната конференция за контакти с извънземни цивилизации, която ще се проведе в София през ноември. Тогава научни светила от цял свят ще обменят опит, като сред тях е ядреният физик Стантън Фрийдман.

Той ще сподели с българските почитатели на загадките и своите изследвания за Зона 51 и катастрофата в Розуел, когато край градчето катастрофира НЛО. Военни, работили по инцидента твърдят, че край летателния апарат са намерени и тела на същества от извънземен произход.

На конференцията ще бъдат представени най-новите случаи на НЛО наблюдения и вероятни контакти с непознат извънземен разум. Догодина България може да бъде домакин на европейската научна конференция за 70-та годишнина от загадъчния инцидент в Розуел.