Не всеки може да напише оригинален статус, при това само в 140 знака. Затова някои хора копират чужди мисли от Twitter, вместо да ги „ретуитнат”, което е правилната стъпка, защото при нея се вижда кой всъщност е авторът.

Отскоро обаче социалната мрежа трие плагиатствани съобщения, като за целта трябва да попълните тази електронна молба
Ако екипът на Twitter реши, че молбата ви е основателна, той изтрива съобщението, като това става „в рамките на няколко дни”.

След това нарушителят има 10 дни, за да подаде насрещна молба, ако не е съгласен с изтриването. Списък с подадени молби за изтриване можете да видите тук

Twitter, както и много други сайтове, урежда авторските права на своите потребители въз основа на Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Повечето искове са за снимки и видеа, както и за линкове към сайтове, които са публикували без разрешение авторски материали, най-често филми. Претенциите за текстови съобщения засега са рядкост.

Любопитен факт е, че някои компании се позовават на DMCA, за да изтрият нелицеприятни за тях коментари. Наскоро вестник The Sunday Times искаше да блокира критични забележки под една от статиите си, а GoPro се опита да изтрие негативни ревюта за свой продукт.