След месеци неяснота какъв точно ще бъде новият модел айфон на технологичната компания „Епъл”, днес стана ясно, че на традиционното им събитие през септември ще бъдат представени три нови модела.

Освен това компанията ще пусне в продажба и нова версия на „Епъл ТВ” във формат 4К.

Въпреки че бройката е ясна, все още никой не знае какво точно ще представлява iPhone 8. Анонимни източници на „Ню Йорк Таймс” потвърдиха, че най-скъпата разновидност на новия модел ще бъде близо 1000 долара.

Той ще бъде с извит ОЛЕД екран и ще се отключва с лицево разпознаване на собственика му. Другата потвърдена новост е, че новите модели ще се зареждат безжично.

„Епъл ТВ” пето поколение също ще бъде представено на събитието им през септември. Заедно с новите модели айфон, те ще поддържат 4К видео.

Междувременно стана ясно, че от „Епъл” възнамеряват да инвестират над 1 млрд. долара в оригинално телевизионно съдържание.

От компанията отказаха да коментират спекулациите дали през септември ще видим и нов модел Apple Watch.

В интернет се появи снимка на изпълнителния директор на „Епъл” Тим Кук, като в джоба му личи телефон. Фенове на марката отбелязаха, че това най-вероятно е прототип на iPhone 8, тъй като е прекалено дълъг и тесен, за да е iPhone 7 и 7 Plus.