Нов инцидент със „Самсунг“ – с уж негърмящ смартфон
Самолет на американска авиолиния беше евакуиран заради смартфон от нова серия, сартифициран като безопасен, но започнал да загрява и пуши на борда
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
самсунг

Смартфон „Самсунг Галакси ноут 7“ (Samsung Galaxy Note 7), сертифициран от компанията като безопасен, стана причина за евакуацията на самолет на „Саутуест еърлайнс“ (Southwest Airlines) в САЩ, съобщи Би Би Си.

Авиокомпанията потвърди за инцидента с машина, която трябвало да лети от Луисвил в Кентъки до Балтимор в Мериленд. Всички пътници са били свалени от борда.

Galaxy Note 7 вече е забранен на борда на някои самолетиСкандинавските авиолинии и авиационните власти на Обединените арабски емирства забраняват използването, зареждането и пренасяне на устройството в чекирания багаж

През септември „Самсунг“ призна, че има проблем с модела, който прегрява и се запалва, но той е идентифициран и ще бъде отстранен. Междувременно компанията обяви, че изтегля големи количества от апарата. Новите, за които се смяташе, че са безопасни, получиха специална маркировка на опаковката.

САЩ: „Самсунг” да си изтегли телефоните с опасните батерииКомпанията започна доброволно да го прави, но сега предписанието на американските власти е задължително

Именно такъв апарат е бил телефонът, причинил евакуацията на самолета. Той е бил закупен на 21 септември, обяснил собственикът, цитиран от Би Би Си.

Устройството било изключено и не се зареждало, когато започнало да загрява в джоба му. След като го хвърлил на пода на самолета, то започнало да пуши.

Самозапалил се таблет на "Самсунг" отклони пътнически полет от ДетройтСамолетът е летял към Амстердам, но се наложило да кацне аварийно в Манчестър, защото в салона се появил дим

От „Самсунг“ обвиха, че разследват случая и работят заедно с авиокомпанията, за да получат устройството и да проучат проблема. Едва след това ще имат повече информация, се казва в съобщение на технологичния гигант.

Миналия месец, след като увери потребителите и властите, че проблемът с модела „Галакси ноут 7“ е отстранен, „Самсунг“ призна, че проучва нови сигнали, че той отново прегрява.

„Самсунг” пред ново изпитание: И пералните им експлодиратЗасегнатите машини са с горно зареждане и са произведени между март 2011г. и април 2016 г.
  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре