За водачите на МПС, на които бързо им "кипва кръвта", докато шофират, е препоръчително да слушат музиката на певицата Адел, съобщава БТА.

Проучване, направено във Великобритания сред 2000 водачи на МПС, разкрива кои са песните, които най-добре успокояват пътна ярост.

Най-добрият лек за изнервени шофьори се е оказала баладата "Someone Like You" на певицата Адел. Следват хитът "Yellow" на Coldplay и класиката "Imagine" на Джон Ленън. Сред изпълнителите, които действат успокоително на шофьорските нерви, са посочени още Ели Голдинг, All Saints и Ева Касиди.

Половината от участниците в допитването са признали, че поне веднъж седмично ги обзема пътна ярост. Проучването показва още, че близо 70 процента от шофьорите разчитат на музика за успокоение, докато управляват автомобилите си. Най-успокоително действа поп музиката, следвана от класическата музика и рока.

"Известно е, че музиката противодейства на стреса, независимо дали на пътя или извън него", казва Марк Серводидио от компанията Avis, по поръчка на която е направено проучването.