Избягването на млечни продукти може да е много опасно за здравето
Учените опровергаха и засилващото се мнение, че ежедневната консумация на сирене и мляко води до сърдечни заболявания
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
2111318063.jpg

Избягването на млечните продукти може да е много опасно за човешкото здраве, установиха учени. Те опровергаха и засилващото се мнение, че ежедневната консумация на сирене и мляко води до сърдечни заболявания.

Хората, които избягват млечни продукти, са изложени на риск от сърдечно заболяване, поради по-високите нива на лошия холестерол в организма. Настоящите здравни указания препоръчват да се ядат храни с високо съдържание на наситени мазнини.

Защо ни се допива кафе, след като пушим цигари? Отговорът е в гените ниХората, които са предразположени генетично към тютюнопушенето, е по-вероятно да жадуват за кофеин

В същото време учените от британската Национална служба по здравеопазване предупреждават, че мазнините в маслото, бисквитите и бекона увеличават нивата на лошия холестерол, ако се приемат в прекалено големи количества.

За да проверят теорията си учените от Дъблинския университет са провели опити сред 1500 участници. Резултатите показали, че хората на нискомаслен режим са с по-голям риск от заболяване на сърцето, поради високите нива на лошия холестерол.

Дори чаша вино на ден може да ни убиеНовото изследване е проведено сред 900 хил. души в продължение на 12 години

Според експертите от голямо значение е модела на хранене, който имаме, и вида на другите храни, които приемаме. По-високият прием на млечни продукти традиционно се свързва с по-ниския индекс на телесна маса.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре