Новата мания сред холивудските звезди е да си осигурят "вечен живот" под формата на холограми, пише в. "Дейли стар".

Някои от най-големите имена в Холивуд вече са прибегнали до услугите на специализирани фирми, които да създадат техни свръхреалистични, виртуални подобия. Благодарение на това звезди от ранга на Том Круз, Брад Пит и Анджелина Джоли могат да "се снимат" във филми дори след пенсия или когато вече не са между живите.

Поне пет компании в САЩ сключват договори със знаменитости, желаещи да съхранят "присъствието си" за идните поколения. Една от тях е "Холограм" на милиардера и филмов продуцент Алки Дейвид.

"Ал Пачино ни потърси два пъти за една седмица, за да си осигури услугите ни", твърди Дейвид, който е преговарял за създаването на холограми и на знаменитости като Мик Джагър и Кийт Ричардс от "Ролинг стоунс" и фронтмена на Ю Ту – Боно. По думите на милиардера сред клиентите му има поне петима носители на "Оскар".

Наскоро "Холограм" оповести, че ще върне на сцената като холограма покойната певица Уитни Хюстън, както и че преговаря с членовете на "Уан дайрекшън" за създаването на техни виртуални копия.

"Холограмите могат да осигурят "прилично камео участие" на която и да е покойна знаменитост на базата на съществуващ филмов материал. В близко бъдеще обаче ще бъдат изграждани цели филми около актьори или актриси, които вече не са между живите, но предварително са оставили огромна база данни от движения, лицеви изображения и реплики", коментира друг представител на холограмната индустрия.

Изпълнители на завещанията и наследници на легенди от шоубизнеса като Елвис Пресли, Франк Синатра, Майкъл Джексън, Джими Хендрикс и Тупак Шакур (на снимката горе той присъства именно чрез холограма), вече са договорили тяхното холограмно завръщане на сцената. Покойният Крал на попа "пя" миналата година на церемонията за наградите на сп. "Билборд" в Лас Вегас, а холограма на Франк Синатра озари партито за 50-ия рожден ден на продуцента Саймън Кауъл.