Високотехнологична гривна превръща китката на потребителя в тъчскрийн и той може да го ползва вместо смартфон и таблет, разчитайки на своята кожа.

Търговската марка на новото изделие е Cicret и са необходими още 700 хиляди евро, за да бъде пуснато в производство. Други 300 хиляди евро ще са нужни за разработката на софтуера. Очакваната цена на гривната е от порядъка на 400 евро британски лири. Джаджата ще се предлага в десет разцветки с капацитет на паметта от 16 и 32 гигабайта.

Снимка: Cicret

 

 

Гривната използва миниатюрен вграден прожектор, който пренася изображенията върху кожата на китката. Потребителите ще могат да проверяват по този начин своята електронна поща, да гледат филми и видеоклипове. Всички команди могат да се подават чрез кожата на ръката, която се превръща в тъчскрийн. Гривната притежава всички функции на смарфоните и таблетите, като чрез нея ще могат да се провеждат телефонни разговори. Тя е снабдена с USB порт и акселерометър, поддържа Bluetooth и Wifi. Разработката е дело на установените в гр. Лийдс парижани Паскал и Гийом Помие, които са баща и син.