Facebook дава възможност на журналисти да стриймват видео в социалната мрежа. Според съобщението на компанията достъп до услугата ще имат „проверени журналисти, експерти и други влиятелни личности”.

Досега достъп до приложението Mentions имаха само ограничен брой известни личности (холивудски звезди, спортисти, тв водещи...).

Mentions app позволява на потребителите да видят какво говорят хората за тях, да следят определени теми, както и да преценят с кого да споделят своите публикации.

Според Facebook всеки може да кандидатства за достъп до Mentions, но компанията не уточнява какви са критериите за одобрение.

Mentions съществува от 2014 г., а възможността за стриймване на видео е едва от месец. Това очевидно е в отговор на Twitter, които по-рано през годината купиха приложението за излъчване на живо – Periscope. YouTube и стартъпът Meerkat също се борят за клиенти в тази ниша.

Със своите 1,5 милиарда потребители месечно Facebook определено ще направи новините на живо от цял свят на един клик разстояние.