Събитието на Apple е силно очаквано. И не само, защото се очаква компанията да представи окончателната информация за Apple Watch, но може също така да станем свидетели на чисто нов MacBook, както и актуализация на iOS. По-долу следва всичко, което можем да очакваме да видим около часовника на ябълковата компания.

 

Apple Watch – цена?

 

Тук е големият въпрос – ние знаем, че Apple Watch ще бъде на разположение срещу минимум 349 щатски долара, но колко по-високо може да расте цената? Засега е ясно, че срещу тези пари ще получите Apple Watch във версия Sport – с алуминиев корпус и силиконова каишка и това е най-евтиният вариант, който трябва да задоволи масовия потребител. Всички модели Apple Watch се предлагат в два размера, но все още не става ясно ще има ли разлика в цената и колко ще е тя между по-големия и по-малкия модел.

 

Но ако искате да избягате от евтината спортна визия, първият въпрос, който изниква, е колко ще струва стандартната версия от неръждаема стомана на Apple Watch. Джон Грубер от Daring Fireball стига до извода, че стандартната цена на часовника на Apple ще има средна стойност от около 1000 щатски долара, което звучи като разумно предположение за портфейла на щатските потребители. Грубер предполага и че Apple Watch може да стартира от по-ниска цена – 700 долара, но може да скочи и до над 1000 долара.

 

Apple Watch Еdition – колко хиляди долара?


А колко ще струва 18-каратовата златна версия Apple Watch Edition? Много се спекулира с ценообразуването на премиум модела, като се очаква да трябва да платите сума колкото за престижен аналогов часовник. Грубер вижда цена между 10 000 и 20 000 щатски долара, но Марко Арменти от друга страна, пише в блога си, че се съмнява тя да е толкова висока и че тези цифри са далеч от истината, като според него сумата за златната версия на часовника няма да е над 5000 щатски долара.

 

Apple вече обяви, че часовникът ще започне да се доставя през април. Днес компанията вече трябва да обяви точната дата, когато ще може да бъде закупен, както и кога ще започнат предварителните заявки.

 

Apple Watch – каишки и аксесоари

 

Персонализирането е ключовият момент, когато говорим за часовниците на Apple – както и с повечето часовници, всъщност – така, че сменянето на каишките играе важна роля. Apple вече показа доста модели каишки по време на представящото събитие на Apple Watch миналата година, но този път компанията ще трябва да ни запознае кои от тях в действителност ще бъдат в състояние да се купуват – и колко ще трябва да се плати за тях.

Изглежда, че всички спортни каишки ще бъдат на разположение за продажба. Но историята може да бъде различна за кожените и метални каишки, особено предвид факта, че някои от тях имат специфични цветове, свързани с този на тялото.

 

Watch апове


Apple визуализира редица приложения по време на представянето на Apple Watch, преди няколко месеца, но ще трябва да покаже още много този път. Разработчиците са имали налични инструменти за кодиране в ръцете си почти четири месеца, така че можете да бъдете сигурни, че Apple ще иска да покажете най-добрите апове на сцената. Очаквайте да видите много приложения от външни разработчици и потенциално дори някои от самите Apple.

Все още не е ясно дали ще има отделен Watch App Store – може би по-скоро не, като той се очаква, когато приложенията за часовника станат повече.