Специална изложба помага на хора с нарушено зрение да се докоснат до изкуството
В експозицията „Докосни галерията” са изложени живописни творби, адаптирани на тактилни карти с аудио описания
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Национална галерия „Квадрат 500“

Специална изложба за хора с нарушено зрение отваря врати в Националната галерия за чуждестранно изкуство „Квадрат 500”. Откриването ѝ е на 13 октомври от 18.30 ч.

Откриха благотворителна фотографска изложба със снимки на незрящи младежиТя се казва „Равни с мен” и ще бъде в НДК до четвъртък

Експозицията „Докосни галерията” дава възможност на хора с частично или изцяло нарушено зрение да се докоснат до изкуството. В нея са изложени живописни творби, адаптирани на тактилни карти с аудио описания на български и английски език. Представени са четири от шедьоврите в националната колекция – „Автопортрет” на Захари Зограф, „Ръченица” на Иван Мърквичка, „Река Ерма край Трън” на Никола Петров, „Жътва в Чепинско” на Иван Ангелов.

Освен това са представени и адаптирани четири от най-ценните български скулптури – „Майка” на Иван Лазаров, „Майка с дете” на Кирил Шиваров, „В отпуск” на Ангел Спасов и „Дух и материя” на Андрей Николов. 

„Вода, цвят и Дао” – изложбата, която трябва да се усещаЕнергията „Чи” помага на автора да съживи пейзажите, които рисува

Новата инициатива е на Националната галерия и фондация „Графия”. Нейната цел е повече любители на българското изкуство да имат възможността да се насладят на неговите най-големи шедьоври.

Използвани са материали на БТА
  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре