Нова книга за най-прочутия наркобарон в света Пабло Ескобар излезе на пазара в Колумбия. Неин автор е единственият син на Ескобар.

Хуан Пабло, който преди време промени името си на Себастиян Марокуин, разказва подробно и откровено историята на баща си. В книгата, озаглавена "Баща ми", се твърди, че Пабло Ескобар се е самоубил, а не е бил убит от полицията, какво е официалната версия за смъртта му.

Книгата излиза близо 20 години след смъртта на наркобарона, защото, според сина му, хората в Колубмия едва сега са готови да чуят истината. Сред смъртта му, Хаун Пабло, който тогава е на 16 години, сестра му и майка му заминават за Аржентина и започват нов живот.

"Като се обърнем назад към историята на баща ми, всичко, свързано с него, е в руини. Всъщност той загуби свободата си години преди смъртта си, същото стана и със семейството му. Аз не се извинявам за престъпленията на баща ми, това което правя е са дълбоки и мъчителни разсъждения”, споделя авторът.

Пабло Ескобар изгражда най-могъщата наркоимперия в света. Във времето на своя апогей оглавяваният от него картел „Меделин” вкарва по 15 тона кокаин дневно в САЩ. През 1989 г. списание „Форбс” го поставя на седмо място сред най-богатите хора в света.