Щеше ли да се справи със ситуацията доц. Робърт Кели, чието интервю за Би Би Си беше прекъснато от децата му, ако беше жена?

Отговорът на този въпрос даде новозеландското комедийно шоу „Джоно и Бен”, като показа пародийно видео на провалената телевизионна изява на политолога. В него обаче главният герой е жена, която, необезпокоена от появата на децата си в кадър, се грижи за тях, върши някои от домакинските си задължения и дори… обезврежда бомба.

Миналата седмица, докато интервюто на американския доцент (associated professor) за политическата криза в Южна Корея вървеше на живо по Би Би Си, двете му деца нахлуха в стаята и привлякоха цялото внимание върху себе си. Въпреки че той се опита да пренебрегне хаоса около себе си, ситуацията стана световноизвестна със своята абсурдност.

В пародийното видео, точно както и в истинското, малко момиче, облечено в жълт пуловер, се появява в стаята по средата на телевизионното интервю и започва да танцува, докато майка му говори по важни политически въпроси. Вместо да се опита да я държи на разстояние обаче, както прави Кели, тя взема детето в скута си и го храни.

Малко по-късно се появява и бебе в проходилка. Това обаче ни най-малко не обезпокоява жената, защото решението е в ръцете ѝ – детска играчка, с която разсейва малкия.

„Съжалявам, изглеждате заета. Можем да отложим интервюто“, предлага водещият на телевизионната програма.

Майката обаче невъзмутимо продължава да говори за бъдещето на Южна Корея. След като вече се е погрижила за децата си, тя се захваща и с някои от домакинските си задължения – готви пуйка, глади риза и измива тоалетната чиния. Нещо повече, по време на интервюто тя дори обезврежда бомба.

Като кулминация в градацията на кризи в стаята връхлита и съпругът на интервюираната, който спешно си търси... единия специален чорап.

Тя обаче си довършва мисълта и интервюто, след което отговаря: „Добре тогава, нека намерим и другия чорап“.

Само за по-малко от 12 часа забавният клип стана хит в социалните мрежи, като събра милиони гледания и споделяния. Посланието, което носи той е, че на всички работещи жени всекидневно им се налага да „обезвреждат бомби“ и да се справят с множество домакински задължения. 

Вижте във видеото как би се справила жена на мястото на Робърт Кели: