Музиката не е нищо друго, освен вибрации, просто вибрации – такова е обяснението на Съли Ерна за магията,  която прави. А че наистина е магия, той доказа по време на двата си акустични концерта в зала 1 на НДК.

За 120 минути вокалистът на „Годсмак“ успя не просто да влезе под кожите на феновете си, но и да отправи послания, които остават в съзнанието ти и дълго след това те държат буден и зависим – заради енергията и духа на този човек.

„Забравих да ви кажа, че тази вечер няма да има весели песнички. Всъщност, въобще не помня да съм писал такива песни“, пошегува се още в началото Съли Ерна. И думите му сякаш потвърдиха, че всеки изпят тон е символ, който трябва да бъде разчетен.

Емоционалният и много откровен концерт започна с кратко интро, обясняващо какво е музика, тон, вибрация...

Последваха Avalon, Sinner’s Prayer, Your Own Drum, както и Don’t Comfort Me и Falling to Black от новия албум Hometown Life. По време на Eyes of a Child вървеше видео със статистика за децата, болни от ХИВ.

Поредното разтърсващо послание дойде с Nutshell. С кавъра на „Алис ин чейнс“ Съли почете някои от най-големите рок, метъл, блус и поп музиканти, които вече не са сред нас. Докато пееше, на стената зад него вървяха кадри с Джими Хендрикс, Елвис Пресли, Боб Марли, Фреди Меркюри, Сид Вишъс, Джон Ленън, Джим Морисън, Кърт Кобейн, Майкъл Джексън, Уитни Хюстън, Ейми Уайнхаус, Стиви Рей Вон, Джони Кеш, Бон Скот, Клиф Бъртън, Лейн Стейли, Рони Ван Зант, Кийт Мун, Джанис Джоплин, Джон Бонъм и др.

Като истински американец, той не пропусна да почете и семейството си. След баладата Blue Skies прозвучаха посветените на баща му парчета Broken Road и Father of Time, а по време на My Light вървяха кадри от различни години с него и дъщеря му. След това Съли обясни, че 15-годишната Скайлър Бруук Ерна е любовта на неговия живот. Минути след това вече цялата зала припяваше Nothing Else Matters на „Металика“...

След час и половина на сцената, Съли попита „Искате ли да направим малко „Годсмак“?“, на което получи бурно одобрение от страна на публиката. Тя пък бе възнаградена с Running Blind и Touche.

С Dream On бе поставен финалът на този концерт, в който Ерна се сля с публиката – емоционално и вокално. За да приключи с поредната доза силни думи към своя многохиляден хор: „Усещате ли чувството? Запазете го и се приберете вкъщи с него!“. Броени минути след това той щеше отново да излезе на сцената на зала 1, за да даде нова доза здравословен стимулант на още няколко хиляди души.