Поради огромния интерес към оригиналната продукция „Котки“, са договорени допълнителни билети за 13 и 14 май, събота и неделя. Представленията са с начален час 14:00 ч. и ще се играят в зала 1 на НДК.

Местата за първоначално обявените четири спектакъл бяха разграбени преди почти три месеца.

Вече започна строежът на сцената и инсталацията на оригиналните декори, които пристигат в седем тира от Швейцария, където е било последното участие на трупата.

Продуцентите на световноизвестния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър са затрупали организаторите от АртБГ с огромен списък изисквания, които да изпълнят.

Общо 12 милиона души по цял свят досега са имали щастието да видят на живо „Котки“, а от утре до 14 май е седмицата на България.

Снимка: АртБГ

„Котки“ е синтез между няколко изкуства – музика, танц и поезия, през погледа на Андрю Лойд Уебър, автор на някои от най-известните мюзикъли – „Фантомът от Операта“, „Исус Христос Суперзвезда“, „Евита“, играни по цял свят. 

Първото представяне на „Котки“ е в емблематичния за популярния театър квартал Уест Енд в Лондон през далечната 1981 г., а през 1982 в същия творчески състав постановката стъпва на Бродуей. Горещо приветствана едновременно от критиката и публиката, продукцията печели много награди, между които за най-добър мюзикъл на името на Лорънс Оливие и „Тони“. Лондонската постановка се играе 21 поредни години, а тази на Бродуей – 18 години, с което и двете поставят рекорди по дълготрайност и актуалност.

Мюзикълът е преведен на над 20 езика, а през 1998 г. е преработен и във версия за телевизионен филм.