„Пти Пли” – дрехите, които растат заедно с децата ви
Дизайнът им донесе награда за иновация на техния създател – авиокосмическия инженер Раян Ясин
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Пти Пли
Снимка: PetitPli.com

Авиокосмичекият инженер Раян Ясин е дизайнерът на тези нестандартни дрехи – те растат заедно с децата ви. Или по-малко поетично казано: материята позволява дрехите да се разтягат удобно, така че да ги носят деца на възраст от шест месеца до три години.

Макар модата да изглежда на пръв поглед далеч от специалността на Ясин, това не е съвсем така – научният му интерес е именно в разгъващите се структури, от които са изградени и материите, които използва за дрехите си.

Дизайнът му донесе и наградата за иновация „Джеймс Дайсън”.

„Сестра ми имаше второ дете и ѝ изпратих някои дрешки, но те не му ставаха, защото растеше много бързо. Мислех, че дрехите трябва да се адаптират според възрастта на децата”, обяснява Раян.

Така се заражда идеята за „Пти Пли” (PetitPli.com).

Пти Пли
Снимка: PetitPli.com

Иновативните детски облекла предпазват от вятър и вода и освен това подлежат на химическо чистене. Дрехите изглеждат необикновени и футуристични и според Раян е очевидно, че пазарът все още не е готов за тях.

Реализацията на идеята би срещнала съпротива от страна на производителите в бранша, но според Раян има и някои положителни предпоставки – като съкращаване на производствените разходи, например.

Иновативният дизайн може да се приложи и за производството на дрехи за възрастни. Раян вече е получил предложения да създаде дизайн за бременни.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре