Принцът на Уелс Чарлз е затворил магазина си за зеленчуци и плодове, който отвори преди 8 години, съобщи за Ройтерс официален представител на лондонската резиденция на британския престолонаследник.

Принц Чарлз е бил принуден да се откаже от по-нататъшната търговия, тъй като магазинът му не е издържал на конкуренцията на супермаркетите и на онлайн търговията.

Плодовете и зеленчуците на принца с названието The Veg Shed винаги са стрували повече, отколкото в останалите магазини. Високата цена се обяснява с това, че те се отглеждат в малки количества, а операциите се извършват на ръка.

За една от отличителните черти на The Veg Shed се смяташе търговията със зеленчуци с необичайни форми и размери. Те не се приемат от супермаркетите, но принцът настояваше, че са също толкова вкусни и полезни.

Специалисти, цитиран от в. "Дейли мейл", отбелязват, че затварянето на магазина на принц Чарлз показва, че дори и членовете на кралското семейство не са застраховани от финансови трудности. Източник, близък до принца, съобщи за вестника, че Чарлз е бил разстроен от необходимостта да приеме това трудно решение, тъй като първоначално се е надявал на успех.