Британският престолонаследник принц Чарлз и неговата втора съпруга, херцогинята на Корнуол Камила, са започнали бракоразводен процес. Това съобщи "Интърнешънъл бизнес таймс", като се позова на британското издание "Глоуб".

След 9 години брак съпругата на принца на Уелс е поискала разтрогване на съюза им, а също 200 милиона лири или 350 милиона долара издръжка.

Инициатор на развода станала 66-годишната Камила. Херцогинята на Корнуол сама определила сумата на исканата от нея издръжка, която трябва да й изплати 65-годишният принц Чарлз.

Тя била обяснила, че парите са също и за да запази мълчание. В замяна на 200-те милиона лири тя обещала да не разгласява подробности за раздялата си с Чарлз, а също за кралското семейство.

По данни на медиите британската кралица Елизабет II била одобрила развода и нарекла искането на Камила "позорно". Тя отхвърлила идеята за издръжка и била казала, че "няма да плати и пени".

Официално потвърждение или опровержение на информацията за назряващия развод на принц Чарлз и съпругата му Камила няма.

Принцът на Уелс и Камила Паркър-Боулс сключиха брак през 2005 година. Той бе втори за Камила и за британския престолонаследник. Първият брак на принц Чарлз с лейди Даяна бе разтрогнат през 1996 г.