Португалецът, спечелил "Евровизия", наистина страда от порок на сърцето. В редица жълти издания се появиха слухове, че влошеното здравословно състояние на Салвадор Собрал е фалшива новина.

Слуховете тръгват от 15 март 2017 г., когато португалското издание "Флаш" публикува статия под заглавието: "Салвадор Собрал с риск за живота". В нея се твърди, че Собрал страда от порок на сърцето и се нуждае от трансплантация на сърце.

Снимка: btvnovinite.bg

Ден по-късно, мениджърът на певеца - Ана Пауло, опровергава тиражираните слухове в интервю за един от най-старите национални всекидневници в Португалия "Журнал де Нотисиаш".

Снимка: btvnovinite.bg

Пауло успокоява феновете на Собрал, че той е бил опериран по спешност от две хернии - пъпна и ингвинална, и се възстановява добре. "Участието ни на Евровизия не е под залаха, нито кариерата на Салвадор", подчертава мениджърката още през март.

Оказа се, че екипът на певеца, както и той самият, не искат да разкриват тайната за здравословното му състояние и затова подават грешна информация. Целта им е трогателната история да не повлияе на оценката на журито и зрителите.

Доказателство за това е интервю на самия Салвадор Собрал за португалската национална телевизия RTP3, в което 27-годишният португалец признава, че "очевидно има здравословен проблем". Източници на bTV от държавната медия, пожелали анонимност, обясниха, че под размъкнатите дрехи на Собрал се крие специализирано устройство, което подпомага сърдечната му дейност.

Снимка: БГНЕС

Сега в медийното пространство циркулира друга трогателна история около същата песен. Сестрата на Салвадор - Луиза, която е автор на лиричната песен "Любов за двама", замества брат си на репетициите в Киев. Причината е, че лекарите забраняват на Салвадор да лети за датите на пробите.

Луиза е момичето, с което Салвадор изпълнява в дует финалната песен на конкурса.