Почина актьорът Бъд Спенсър.

Карло Педерсоли, както е истинското му име, е починал вчера в болница в Рим на 86-годишна възраст.

„Татко си отиде в мир, без да страда. Всички бяхме около него. Последната му дума беше „Благодаря“, съобщи синът на звездата – Джузепе във "Фейсбук".

Преди да стане известен като актьор, Бъд Спенсър постига успехи в плуването – той е първият италианец, преплувал 100 м свободен стил за време под 1 минута.

Сред най-известните му филми в киното са тези, в които си партнира с Терънс Хил.

За първи път заедно застават на големия екран през 1967 г. филмът се казва „Бог прощава, аз не!” и не е комедия, в каквито предимно участват двамата, а сериозен спагети-уестърн. С този филм двамата приемат своите псевдоними - от една страна, за да са по-разпознаваеми за американската публика, а от друга, за да се разграничат успехите на Спенсър в киното и плуването.

Снимка: Getty Images

Тогава Марио Джироти избира Терънс Хил от списък с 20 имена, който продуцентите са му дали. Спенсър обаче комбинира името на починалия през същата година негов любим американски актьор Спенсър Трейси и любимата му бира „Бъдуайзер”.

Големият им пробив е филма „Наричат ме Светата троица” от 1969 г. и неговото продължение „Все още ме наричат Светата троица” от 1971 г. С тях Спенсър и Хил добиват широка популярност и се ражда нов жанр комедии, в който изобилстват смешните диалози и забавни побоища.