Около света без самолет
Това е мисията, която си е поставил датчанинът Тор Педерсен. България е под номер 140 в списъка с посетени страни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Тор Педерсен
Снимка: bTV

Обиколка на всички страни по света без самолет – тази амбициозна цел е напът да бъде достигната от датчанина Тор Педерсен.

Мъжът, който е посланик на добра воля на Червения кръст, днес мина и през София.

Пътешествието му започва преди четири години, а България е под номер 140 в списъка с посетени страни.

Тор Педерсен
Снимка: bTV

Преди да започне обиколката, Тор е работил в сферата на корабната логистика и транспорта. Случайно открил, че никой досега не е обикалял целия свят без самолет.

„Най-голямата опасност в този проект е движението по пътищата. Понякога и хората може да са опасни. Но повечето хора са просто хора. Повечето гледат „Игра на тронове“ или искат да си купят спинър, да си направят селфи и да си подновят статуса във „Фейсбук“. Това важи за всяка държава навсякъде. И когато влезеш в автобус, той не е пълен с терористи и непознати болести, а с хора, които отиват на пазар, на училище, при майка си“, казва Тор.

Тор Педерсен
Снимка: bTV

„Ако трябва да обърнем нещата и тръгна да ви разказвам за прекрасните хора, които срещнах, за хубавите неща, които видях, за чудесната храна, за всичко – можем да продължим да си говорим с години“, добавя той.

От тук Тор продължава към Турция. Пресмята, че пътешествието му трябва да приключи през септември 2019 г., а девизът на пътуването му е: „Непознатият е приятел, когото не сте срещали преди“.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре