Четвъртият сезон на музикалното риалити „Гласът на България” започна с резултати, които му отреждат мястото на категоричен лидер в българския ефир в неделя вечер.

Откриващият епизод събра пред екраните над 1,3 млн. зрители (около 48% от цялата телевизионна аудитория). В пика на зрителския интерес пък пред телевизора са били над 1,5 млн. души.

„Гласът на България” бележи успех и сред младите зрители на възраст между 18 и 34 години, както и в групата 18 – 49 години, където аудиторният дял е съответно 45,3% и 41,8% –  два пъти повече в сравнение с „Нова”.

Изпълненията на първите участници в „Гласът на България” бяха следени не само в ефир, но и в официалния сайт на шоуто (Glasat.btv.bg), който отчита над 100 хил. гледания.

Целият епизод на „Гласът на България”, който може да се намери на платформата bTVplus.bg минути след ефирното излъчване, също отчита сериозен интерес.

Екшън имаше още в началото на епизода, когато Графа и Поли Генова се сдърпаха, тъй като не можаха да се разберат в чий отбор ще отиде първият дует, който се явява на кастингите на тъмно.

Истинска сензация в социалните мрежи пък предизвика последното изпълнение в шоуто – „Флашлайт” на Джеси Джей в интерпретация на 24-годишният Никола Константинов.

Снимка: bTV