Подготовката за дългоочаквания концерт на Енио Мориконе в София тече с пълна сила. Организаторите съобщиха, че специално за събитието ще бъде поръчана професионална техника от Италия - микрофони, синтезатор и китари. Един от двата рояла Steinway, с които България разполага, ще бъде на сцената на концерта.

Теодосий Спасов се присъединява към концерта на Енио Мориконе в София>>>

Маестро Мориконе е планирал 3 дни по 6 часа дневно репетиции с всички 185 български музиканти, Теодосий Спасов и артистите, които пристигат с него.

Маестро Енио Мориконе пристига с екип от 20 души - техническа поддръжка, тонрежисьори, озвучители, музиканти и хор-диригенти. Полетите им са от различни краища на планетата, разпръснати по многобройните си участия, всички те ще се съберат за дългоочаквания спектакъл в София. Изискванията на италианците са за висококачествено обслужване, 5-звездни хотели и средиземноморска гурме кухня.

Историята на Енио Мориконе излиза в луксозно издание в България>>>

Билети за концерта на Енио Мориконе може да намерите на www.tixgate.com, www.ticketsbg.com, на касите на Easy Pay в цялата страна и каса "Кантус Фирмус” в зала "България”.