Столичният клуб Терминал 1 става център на музикалната култура от различни части на планетата, давайки старт на нова поредица от събития - Global Dancefloor Fiesta, първото от които е на 7 юни.

Един от поводите за новата серия събития е загрявката за първия фестивал в света, финансиран от своите посетители, а именно Goulash Disco Festival, който за втора поредна година ще превземе остров Вис, Хърватска. И през 2014г. ориентираният към global beats фестивал ще приюти голямо количество диджеи и групи, а Терминал 1 ще се присъедини към поредицата от подгряващи партита из цяла Европа с концерт и диджей сетове тази събота.

Музикалната насоченост на предстоящото парти ще бъде в духа на хърватския фестивал - реге, кумбия, дръм енд бейс, болкан бийтс, джънгъл, ска и др. Вечерта ще протече в три части с обща продължителност от над седем часа - две диджейски серии и концерт на румънците Popa Sapka. Вратите на клуба ще отворят в 21:00 часа с тематичен сет, а лайв частта започва в 23:00ч.

Международният лайн-ъп на събитието на 7 юни ще представи, както познати имена, така и нови за българската аудитория изпълнители. За първи път от три години в София ще свирят румънците от Popa Sapka, които ще представят новия си сингъл Perfect man в комбинация с добре познатите на публиката песни от първия им албум Amerika-Evropa. След тях на сцената ще се качат участвалите на Goulash Disco Festival 2013 Haris Pilton (Словения, познат и от Беглика фестивал) и Petrol Molotov (Италия), които ще представят експлозивни сетове, смесвайки разнообразни стилове. Вечерта ще бъде открита от момчетата от Broject Musick и закрита със сет на selector Lazy Face, водещ на Jamaica Air Force radio show.

Билетите за първата Global Dancefloor Fiesta се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цена от 6 лева на предварителна продажба, както и на самата дата и място.