Група "Остава" ще отпразнува своята 22-годишнина с концерт на 4 септември в столичния клуб Маймунарника.

Традиционно, музикантите празнуват годишнините си в края на лятото в компанията на колеги и приятели, познати от други популярни проекти. Тази година на сцената на Маймунарника към състава на групата ще се присъединят няколко вокалисти - за различни песни са поканени Димо от "P.I.F.", Вики от "Мастило", както и една сравнително нова изпълнителка, набираща популярност през последната година - Ража. Към инструменталистите ще се включат Димитър Семов (ударни) и един от старите членове на Остава – Михаил Шишков, със своята педъл стийл китара, чието звучене е така характерно за първите албуми на формацията.

Снимка: ПР

За цялостния предварителен съпорт Остава ще гласува доверие на млади артисти от новосформирания инди лейбъл Homeovoxmusic. Мила Робърт и групите Bears And Hunters и Hayes&Y, в поредни сетове, ще предствят за първи път на голяма сцена авторските си парчета. Преди концерта, в кратките паузи, както и след концерта музиката в клуба ще избират Shakermaker и Bel.

Билети за концерта на Остава и приятели се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цени от 8 лева при предварително закупуване и 10 лева на самата дата и място.